Специфіка підготовки організації артпроєктів для дітей із затримкою психологічного розвитку мовлення - Ященко, О. (ХДАК, 2023)
Специфіка артпроєктів полягає в підборі методів та пошуку ефективних технологій, які оптимізують процес виховання особистості, формування її системи цінностей, готовності до самореалізації в суспільстві. Слід зазначити, що за допомогою артпроєктів ми допомагаємо дітям із ЗПР не лише віднайти себе та пройти реабілітацію, але й дати можливість відкрити та зберегти свої мрії, таланти, привернути увагу до внутрішнього світу дітей, висвітлити проблему втраченого дитинства та матеріально залучити допомогти у вільній донатній формі.
Keywords: children's inclusion; арттерапія; art therapy