Розвиток музичного слуху - основа професійного виконавства на духових інструментах - Гладких, А. В. (ХДАК, 2020)
Музичний слух — явище складне, яке вбирає в себе декілька взаємозалежних компонентів. Основними з них є звуковисотний слух, відчуття ладу і метроритму, що утворюють мелодичний (інтонаційний) слух; відчуття фонічного забарвлення акордів, строю, ансамблю і функціональних зв’язків, що утворюють гармонійний слух, сприйняття багатьох звуків як єдиного цілого.
Keywords: музичний слух; musical ear