Пісня "Send in the Clowns" С. Сондхайма та її виконавська інтерпретація Ф. Сінатрою - Чернова, Регіна Олександрівна (ХДАК, 2023)
Яскравою репрезентацією нетривіального композиторського та виконавського бачення композиції та метроритму є, зокрема, пісня відомого американського композитора Стівена Сондхайма “Send in the Clowns”, яка набула величезної популярності у виконанні видатного американського співака та актора Френка Сінатри. Написана в 1973 р. для мюзиклу «Маленька нічна музика», ця пісня, яка вперше прозвучала у виконанні британської акторки Глініс Джонс, спочатку не мала успіху. Втім вже через декілька місяців після прем’єри твір отримав нового дихання завдяки Ф. Сінатрі, який репрезентував свою виконавську версію пісні “Send in the Clowns”, записаної артистом у новому аранжуванні (у супроводі оркестру) для його альбому “Ol’ Blue Eyes Is Back”, що отримав статус золотого.
Keywords: пісні естрадні; pop songs; співаки естрадні; pop singers