Психологія саморегуляції - Радько, Ольга Василівна (ХДАК, 2025)
«Психологія саморегуляції: конспект лекцій» призначений для підготовки магістрів зі спеціальності 053 «Психологія», для яких вона є професійно значущою дисципліною. Матеріали конспекту лекцій спрямовані на забезпечення набуття здобувачами вищої освіти системи психологічних знань щодо теоретичних основ саморегуляції, методів і конкретних методик саморегуляції, формування навичок їх практичного застосування у різних сферах життя. У конспекті лекцій представлені основні розділи психології саморегуляції, які описують принципи психосоматичного звязку та єдності психічного та фізичного, механізми застосування базових психотехнік саморегуляції в парадигмі сучасних нейронаук, тілесно-орієнтовані практики в роботі з невротичною симптоматикою, застосування технік КПТ та НЛП в саморегуляції психічних станів, застосування глибинного аналізу та арт-терапевтичних технік та прийомів саморегуляції, феномен нейропластичності мозку як потужний ресурс збереження здоровя та активного довголіття.
конспект лекцій до курсу для здобувачів другого (магістер.) рівня вищої освіти, спец. 053 "Психологія", ОПП "Кризова психологія"
Keywords: психологія саморегуляції