Ідеал святості в контексті молитовної культури православ'я - Попова, Поліна Олександрівна (ХДАК, 2017)
Досліджено ідеал святості в контексті православної молитви. Святість визначає парадигму духовних цінностей суспільства, тому актуальним є дослідження цього культурного конструкта. Ключовим моментом у досягненні ідеалу святості є молитва. Святість виконує функцію ідейно-смислового базису молитви.

The paper studies the ideal of holiness in the context of Orthodox prayer. Holiness defines the paradigm of spiritual values for the society, and therefore it is relevant to study this cultural construct. The key point in achieving the ideal of holiness is a prayer. Holiness stands as the ideological and semantic basis of a prayer.
Keywords: молитва; православ'я; holiness; prayer