Вплив зміни сприйняття сучасного глядача на професійну підготовку актора - Голубничий, Георгій Миколайович (ХДАК, 2025)
У сучасному інформаційному просторі стримінгові платформи та серіальний формат суттєво змінили не лише спосіб споживання контенту, але й саму структуру кіно- й театрального мистецтва. Глядачі дедалі частіше віддають перевагу легкому, динамічному та перформативному контенту, що швидко утримує їхню увагу. Така тенденція змушує акторів адаптуватися до нових вимог індустрії, змінюючи традиційні підходи до професійної підготовки. Темп сучасного виробництва контенту дуже швидкий, тому актори не завжди мають можливість довго готуватися до ролі. Вони повинні володіти техніками швидкого входження в образ, гнучко працювати з різними жанрами та добре контролювати свою фізичну виразність. Майбутні актори потребують освіти, яка не лише зберігає класичні основи, але й відкриває нові горизонти для роботи в медіа, на платформах та в соціальних мережах.
Keywords: акторська майстерність; перформативність; actor training