Захист сценічного образу Вона у дипломній виставі за моноп’єсою Неди Неждани «Оtvetka@ua» - Голосна, Євгенія (ХДАК, 2025)
Сучасна українська драматургія дедалі частіше звертається до тем війни, особистих трагедій та глибоких моральних конфліктів. Однією з найяскравіших представниць нової української драми є Неда Неждана — драматургиня, яка не боїться гострих, болючих тем і говорить мовою правди. Її п’єса «Оtvetka@ua» — це не просто художній твір, а емоційний документ епохи, що розкриває психологічні й моральні наслідки війни, спричиненої російською агресією проти України. Назва твору — «Отвєтка» — звучить як грубе, чужорідне слово, що одразу налаштовує на конфлікт і розрив. Авторка через діалоги, мовні зіткнення та внутрішню драму героїв, досліджує як війна руйнує не лише міста, а й родини, мрії, зв’язки між людьми. Особливу увагу в п’єсі приділено темі відповідальності: хто має дати «відповідь» — за вчинки, за мовчання, за зраду?
анотація до творчого проєкту: кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: драматургія українська сучасна; сценічний образ; інсценізація художніх творів