Благодійна імпреза в контексті сучасного сценічного мистецтва Європи та України - Самійленко, В. (ХДАК, 2024)
Благодійність є складовою сценічного мистецтва сучасності, яка набула найбільшої актуалізації саме у наявній воєнній ситуації. Сучасне сценічне мистецтво зображує повсякденну дійсність та прагне цілеспрямовано впливати на неї. Вплив війни на сценічне мистецтво, насамперед, помітний у період після початку російського вторгнення в Україну. Після цього майже всі українські театри, центри культури, тощо відмовилися від традиційної мистецької діяльності та перейшли до волонтерської, використовуючи свої ресурси для захисту держави та створюючи не тільки благодійні заходи, а забезпечуючи укриття для потребуючих, надаючи всіляку допомогу тим, хто бореться.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: благодійні акції; євроінтеграція в сценічному мистецтві