Основні проблеми пошуку музейної інформації в Інтернет - Смоляницький, Борис Михайлович (ХДАК, 2001)
Музеї використовують мережу Інтернет, насамперед, як комунікативний засіб оперативного доступу до світових музейних ресурсів. Мережа дає змогу підтримувати постіний зв'язок з міжнародними музейними організаціями, в першу чергу з Міжнародною радою музеїв (ІКОМ), яка функціонує під егідою ЮНЕСКО. Важливою проблемою для здобування музейної інформації є необхідність використання музейними працівниками загальних принципів пошуку інформаціних ресурсів в Інтернеті.
Keywords: музейна інформація; інформаційне забезпечення музейної галузі; інтернет-пошук; музейні ресурси в Інтернеті