Травматичний досвід української культури в медійних репрезентаціях: геополітичнний аспект - Александрова, Марина В'ячеславівна (ХДАК, 2023)
Воєнні реалії підкреслюють роль та значення української культури в боротьбі за прогресивні цінності цивілізованого світу. Донині українська культура розглядалася як регіональний (національний та народний) кластер. Сучасні події вимагають від науковців нового тлумачення позиціювання української культури — уже в геополітичному вимірі. Події, що відбуваються в сучасному соціальному, політичному і культурному просторі України, надзвичайно актуалізують концепт травми.
Keywords: культурна травма; cultural trauma; Ukrainian cultural identity