Амплуа актора музично-драматичного театру - Кудрич, Л. В. (ХДАК, 2023)
Амплуа актора музично-драматичного театру багато в чому залежить від музичної складової. А першим і головним компонентом тут є якісний і професійний голос, а по-друге, володіння ним та удосконалення його технічних можливостей. Наступним етапом має бути пошук свого музичного стилю. Саме відповідність голосу та стилю і має бути вирішальним у виборі співака-актора. Стиль та манера актора музично-драматичного театру не схожа ні на яку з манер, але в ній має поєднуватись українська задушевність, драматичність, де домінує психологічна правда, глибокий зміст творів і реальність дійства. Амплуа —це друга природа актора, яка дає можливість посісти своє місце в рейтингу акторів згідно зі сценічними даними. Види амплуа: герой, комік, фатальна жінка та інші. Головними вимогами до виховання актора музично-драматичного театру є вокальні особливості в поєднанні зі співочою та мовною майстерністю з використанням тембральних можливостей та діапазону голосу. Сценічний грим також є важливим елементом у створенні образу. Змінити обличчя і створити образ героя — дуже важливо для відтворення характеру образу.
Keywords: singing actors; actor's role; music and drama theater