Зміст спеціальної книгознавчої підготовки в умовах формування національної системи книжкової галузі - Сищенко, Світлана Віталіївна (ХДАК, 2002)
Розглядаються результати тестування й анкетування студентів ХДАК, проведені з метою виявлення рівня підготовки кадрів вищої кваліфікації для книжкової сфери України. Книгознавча підготовка кадрів була і залишається важливою складовою освіти в Україні. Вона потребує системного підходу, взаємопов'язаного розвитку всіх компонентів практичної, наукової й освітньої підсистем, спрямованих на узгоджену підготовку кадрів для сфери книговидання, книгорозповсюдження і книговикористання.
Keywords: книгознавство; книгознавча освіта; Харківська державна академія культури