Фортепіанні твори Лесі Дичко в проблемному полі виконавської інтерпретації - Лошков, Артем Юрійович (ХДАК, 2020)
Теоретичне осягнення музично-художніх процесів та явищ — невіддільна складова частина сучасної мистецтвознавчої думки. Особливої музикознавчої уваги заслуговує вивчення мистецького досвіду українських майстрів, розкриття феноменів композиторської та виконавської творчості, проблемне поле якої охоплює широке коло питань герменевтики та інтерпретації. У цьому аспекті актуальним є звернення до фортепіанної творчості Л. Дичко, що потребує ґрунтовних наукових розвідок в контексті проблематики інтерпретації. Зростаючий інтерес до фортепіанної музики Л. Дичко, її широке залучення до концертної та педагогічної практики, існування різних виконавсько-інтерпретаторських версій є підтвердженням високохудожнього статусу та вагомого інструктивного значення творів мисткині та їх суттєвої ролі в контексті сьогоденного розвитку українського музичного мистецтва.
Keywords: фортепіанне мистецтво; композитори українські сучасні