Особливості балетмейстерської роботи при створенні дитячого хореографічного твору на основі сучасного танцю - Макарова, Ірина Іванівна (ХДАК, 2024)
На сьогодні в Україні одним із затребуваних танцювальних напрямків є сучасна хореографія, це призводить до масового зростання дитячого хореографічного аматорства. Дитяче хореографічне аматорство сьогодення є непрофесійною складовою художньої діяльності, але доволі вагомою ланкою в системі початкової хореографічної освіти, яка спрямована на самореалізацію, самовдосконалення, а також гармонійний розвиток духовного та фізичного стану дітей різних вікових груп у час позашкільної освіти. Тому виникає необхідність розгляду її в системній підготовці майбутніх балетмейстерів у вищому навчальному закладі.
Keywords: хореографічна робота з дітьми; хореографічні колективи