Етапи професійного становлення Г. Бюлова як диригента - Плужніков, Віктор Миколайович (ХДАК, 2025)
Розглянуто виконавську діяльність видатного німецького диригента Г. Бюлова й етапи його професійного становлення як оперного та симфонічного диригента. Уперше визначено хронологічні межі етапів, а також характерні особливості творчої діяльності капельмейстера в музично-театральних установах Швейцарії та Німеччини. Систематизовано розрізнені відомості, що містяться в спогадах сучасників Г. Бюлова та працях музикознавців; висвітлено особливості його виконавського стилю як диригента, а також методи роботи діяча з музичним колективом.
Keywords: диригенти німецькі; оркестр Мейнінгенської капели; Берлінський філармонічний оркестр; оркестрово-симфонічне виконавство; opera and symphony performance