Персоналістичний дискурс у релігійно-філософській спадщині П. Тілліха - Чумаченко, М. О. (ХДАК, 2020)
Актуальність теми полягає в необхідності виявлення специфіки формування екзистенціально-персоналістичної антропології та репрезентації персоналістичного дискурсу в міфічному наративі християнської культурної традиції. Дослідження релігійно-філософської спадщини Пауля Тілліха в проекції зіставлення з релігійним корпусом текстів спрямоване на аналіз християнської міфології крізь призму синтезованих методологій феноменології культури, культурологічної герменевтики, культурної компаративістики, семіотики культури. Це дозволяє виявити механізми конструювання смислового поля релігійної культури та відповідає провідним тенденціям розвитку сучасної культурологічної думки, зокрема культурології релігії.
Keywords: філософія, philosophy; філософська культура, philosophical culture