Нові підходи до гуманітарних досліджень із застосуванням штучного інтелекту та інтелектуального аналізу даних - Побіженко, Ірина Олександрівна; Брусенцев, Віталій Олександрович (My University, 2026)
У роботі розглянуто актуальні методики гуманітарних досліджень на базі штучного інтелекту та Data Mining у межах еволюції Digital Humanities. Досліджено специфіку впровадження інструментів ШІ, машинного навчання, комп'ютерної лінгвістики та великих даних (Big Data) у соціогуманітарний простір.
Keywords: інтелектуальний аналіз даних; гуманітаристика цифрова; цифрові архіви; інформаційно-аналітична діяльність