Змішана техніка анімації в контексті сучасного відеовиробництва: інноваційні підходи та наративні можливості - Стрижак, Діана Андріївна (ХДАК, 2024)
Cучасні технології дозволяють поєднувати анімацію та реальне відео для створення нових наративних структур і соціальних повідомлень. Вперше режисер Террі Гілліам у скетч-серіалі «Летючий цирк Монті Пайтона» (“Monty Python’s Flying Circus”, 1969 р.) почав експериментувати з колажованими зображеннями і вирізками, поєднуючи їх з рухомою анімацією. Справжній поштовх змішаної техніки анімації виходить на початок XXI ст. завдяки поширенню програмного забезпечення для цифрового композитингу, що зробило цей вид анімації доступнішим і дозволило створювати складніші наративні структури.
Keywords: відеовиробництво; анімація; аудіовізуальне мистецтво