Вплив цифрової залежності на якість сну та рівень стресу - Джугань, Авеліна Вадимівна (ХДАК, 2025)
У сучасному світі цифрові технології стали не лише інструментом комунікації, навчання та роботи, але й повноцінною частиною повсякденного життя людини. З кожним роком збільшується кількість часу, яку індивіди проводять у взаємодії з цифровими пристроями, особливо з мобільними телефонами, планшетами, комп’ютерами та іншими гаджетами. Таке зростання цифрової активності, з одного боку, є природним результатом науково-технічного прогресу, однак з іншого - породжує низку психологічних, когнітивних і фізіологічних проблем. Однією з ключових таких проблем є цифрова залежність - стан, за якого користувач втрачає контроль над часом, проведеним у цифровому середовищі, та демонструє ознаки психологічної залежності, подібні до адиктивної поведінки.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 053 «Психологія», ОП Психологія, заоч. від-ня
Keywords: цифрова залежність