Два методи виховання актора - Гориславець, Володимир Микитович; Осипенко, Єлизавета Михайлівна; Сабрук, С. (ХДАК, 2024)
Після коронавірусу та війни слід кардинально переосмислити програми навчання у зв’язку з певними причинами: глядач відвик від театру, актор в онлайні вимушено набув декілька паралельних навичок, таких як режисерські, операторські, сценографічні, драматургічні та менеджерські. B підготовці сучасного актора існують два підходи: 1) Підготовка від простого до складного: від вправ до етюду, перехід до невеликих уривків, уявних ситуацій, потім — ціла сцена, акт, вистава. 2) Від цілого до простого, тобто курс відразу всі семестри націлений на прем’єру вистави. Слід повернутися до набору акторсько-режисерських курсів, але на другому чи третьому курсі студент повинен мати можливість остаточно обрати спеціальність — актор, режисер, драматург, сценограф, менеджер, театральний критик.
Keywords: виховання актора; театральна освіта