Соціокультурні чинники формування жіночої образності 2004–2014 рр. - Авершина, Аліна Олегівна (ХДАК, 2025)
Дослідження гендерної політики та фемінних образів у культурі представлено, О. Брюховецькою, Т. Журженко, Т. Злобіною, Т. Марценюк, О. Кісь. Роль жінки має символічне значення у творені національної ідентичності та встановлені незалежності. Також переважання патріархальних стереотипів в українському суспільстві вплинули на формування та збереження жіночого образу Берегині. Цей образ існував упродовж двох революцій 2004 р. та 2014 р., що символізував жінку-державу.
Keywords: образ жінки