Захист сценічного образу Рити в дипломній виставі за п’єсою Володимира Винниченка «Чорна Пантера і Білий Медвідь» - Скрипка, Анастасія (ХДАК, 2025)
Акторське мистецтво є унікальним синтезом інтелектуальної праці, емоційного занурення і фізичної дисципліни. Це глибокий творчий процес, у якому актор стає посередником між автором, режисером та глядачем. Особливо важливим і відповідальним етапом у формуванні професійного виконавця є участь у дипломній виставі. Саме вона дозволяє продемонструвати набуті знання, вміння та акторську індивідуальність у повноцінному сценічному творі. Об’єктом дослідження стала п’єса Володимира Винниченка «Чорна Пантера і Білий Медвідь» — психологічна драма, насичена емоційною напругою, глибокими конфліктами та філософськими пошуками. У центрі цього твору — історія подружжя, митця і жінки, які намагаються поєднати любов, творчість і особисту свободу. Головна героїня Рита — складний, багатогранний образ, що вимагає тонкого психологічного аналізу, чуттєвого розуміння й здатності до глибокого перевтілення.
анотація до творчого проєкту: кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 026 «Сценічне мистецтво»
Keywords: сценічний образ; інсценізація художніх творів