Сучасні проблеми розвитку документно-інформаційних систем - Кушнаренко, Наталя Миколаївна; Соляник, Алла Анатоліївна (My University, 2019)
У професійній діяльності фахівців документно-інформаційної сфери суспільства одним із найпоширеніших є поняття «документ». Про нього йдеться, коли розглядають основні процеси, з яких складається праця бібліотекаря, бібліографа, інформаційного працівника, архівіста, музейного працівника. Об’єктами вивчення аспірантів є інституції та інфраструктура, що забезпечують створення, розповсюдження, акумування, зберігання, архівування, доступ до інформації та знань у будь-яких форматах. Вивчення курсу «Сучасні проблеми розвитку документно-інформаційних систем» дозволить поглибити теоретико-методологічні знання про сучасну проблематику й організацію документологічних студій в Україні та світі; засвоїти основні тенденції й закономірності виникнення, становлення, розвитку і функціонування сучасних документно-інформаційних систем та методологічні засади їх вивчення; поглибити власний дослідницький досвід застосування теорій, концепцій і методи документологічних досліджень як у процесі виконання дисертаційної праці, так і в усіх документно-інформаційних сферах майбутньої наукової, освітньої та практичної діяльності.
силабус навч. дисципліни, спец. 029 Інформ., бібл. та арх. справа, ступ. вищ. освіти доктор філософії
Keywords: документно-інформаційні системи, document information systems