Aкмеологічна компетентність як фактор успішності педагогічної діяльності викладача музичного мистецтва ЗВО - Большакова, Тетяна В'ячеславівна (ХДАК, 2024)
Викладання є первинною діяльністю викладача музичного мистецтва, який при цьому може пріоритезувати виконавську чи наукову діяльність. Акмеологічну компетентність викладача музичного мистецтва можна визначити як мета-компетенцію, що забезпечує його особистісний та професійний розвиток та самовдосконалення задля більшої ефективності викладання, організації науково-дослідної, виконавської та інших видів діяльності здобувачів в освітньому процесі ЗВО. Прагнення до самореалізації дозволяє зробити викладання музичних дисциплін не просто процесом передавання знань та вмінь і форму вання компетенцій, але й способом реалізувати власні творчі та загальні особистісні можливості, знайти глибокий сенс у професійній діяльності, формою натхнення щодо виконавської та наукової діяльності.
Keywords: музична освіта; акмеологічний підхід в освіті; викладання музичних дисциплін