Колористичні засоби музичної виразності у творах сучасних композиторів для квартету гітар - Трянов, Максим Анатолійович (ХДАК, 2020)
Розглянуто засоби музичної виразності в аспекті їхньої колористичної якості, притаманні музиці, яка написана для квартету гітар на початку XXI ст. Проаналізовано твори В. Богатирьова, А. Кастілья-Авіли, К. Майденберг-Тодорової, А. Андрушка. Виявлено характерні ознаки індивідуального художнього почерку композиторів та роль колористичних засобів у їхніх творах для чотирьох гітар.
Keywords: камерна музика, chamber music; сучасна музика, contemporary music; гітарний квартет, guitar quartet; композиторський стиль, composer’s style