Воєнна психологія - (:unkn) unknown (ХДАК, 2025)
«Воєнна психологія: конспект лекцій» призначений для підготовки бакалаврів зі спеціальності «С4. Психологія», для яких вона є професійно значущою дисципліною. Матеріали конспекту лекцій спрямовані на забезпечення набуття здобувачами вищої освіти ключових фахових компетентностей з психології воєнного часу, особливостей впливу негативних факторів сучасної війни на функціонування психіки цивільного населення та військових; ознайомлення з особливостями професійної діяльності військовослужбовців; забезпечення теоретичної та практичної підготовки майбутніх психологів. У конспекті лекцій представлені основні розділи воєнної психології, які описують становлення і розвиток психології воєнного часу, вплив негативних психологічних факторів, травмуючі ситуації та їх психологічні наслідки, гострий і посттравматичний стресові розлади, девіантну поведінку та їх профілактику, екстрену психологічну допомогу, морально-психологічне забезпечення та вплив, психологічну реабілітацію військовослужбовців і цивільного населення, які отримали психічні травми внаслідок бойових дій.
конспект лекцій для здобувачів першого (бакалавр.) освітнього рівня вищої освіти, спец. "Психологія"
Keywords: військова психологія