Стресостійкість та емпатія в журналістській діяльності - Корж, Ю. Ю. (ХДАК, 2021)
Актуальність теми. У даний час існують чіткі вимоги до особистості медійного працівника. Журналіст повинен володіти досить розвиненими індивідуально-психологічними компетенціями, які характеризують успішність і ефективність його журналістської діяльності. Професійний обов'язок журналіста вимагає підвищених і дуже особливих вимог до виконання поставлених завдань. Безсумнівно, існує невідповідність між якістю університетської підготовки та потребою у висококваліфікованих фахівцях в галузі засобів масової інформації. Відсутня професійний і психологічний ресурс особистості журналіста, що найбільш яскраво проявляється в період його професійної діяльності. Це робить актуальною проблему саморозвитку майбутніх фахівців на етапі підготовки у вищому навчальному закладі. Мета роботи: створення платформи для працівників ЗМІ та потенційних героїв журналістського матеріалу для оприлюднення і обговорення результатів дослідження ролі стресостійкості та емпатії у журналістській діяльності; створення на основі результатів дослідження мультиплікаціонного відеоролику "Стресостійкість VS Емпатія в журналістиці".
кваліфікац. робота на здобуття ступеня бакалавра ден. форми навчання, ОПП "Соціальна та культурна журналістика", галузь знань 06 "Журналістика", спец. 061 "Журналістика"
Keywords: емпатія в журналістиці; стресостійкість; stress resistance; empathy in journalism; journalism; журналістика