Музична культура української діаспори - Осадча, Віра Миколаївна (ХДАК, 2026)
Актуальність курсу «Музична культура української діаспори» полягає у формуванні історико-культурного підходу до вивчення процесів розвитку та накопичення, класифікації досягнень загальнокультурної, зокрема народнопісенної та мистецької спадщини світового українства. Мета курсу – надати пошукувачам поглиблене знання традиційної і професійної музичної культури української діаспори, збільшити кількість народних пісень у вільному володінні у комплексі побутування в живій (активній) формі та обсягу музичного матеріалу з доступних для оволодіння музичних творів вокально-хорової, інструментальної музики композиторів українського походження країн Західної Європи та американського континенту. Забезпечити знайомство з досягненнями композиторської та виконавської шкіл української діаспори, різноманіттям мистецького життя, фестивалів та конкурсів, що нині висуває культурне середовище українського світу до числа загальнолюдських культурних надбань, узагальнити досягнення педагогічної музичної школи.
конспект лекцій з курсу для здобувачів першого (бакалавр.) рівня вищої освіти, спец. 025 «Музичне мистецтво»
Keywords: музична культура української діаспори