Податок на нерухомість в Україні та країнах світу - Губарєва, І. О.; Губарєв, О. О. (My University, 2021)
Досліджено міжнародний досвід оподаткування нерухомого майна фізичних осіб в Україні та країнах світу. Зосереджено увагу на відмінностях у визначенні вартості об’єкта нерухомості для оподаткування. Зроблено висновок про необхідність в Україні при оподаткуванні брати до уваги вартість нерухомого майна, а не його площу. Запропоновано при оподаткуванні нерухомого майна фізичних осіб в якості податкової бази визначати для кожного об’єкта оподаткування його кадастрову вартість. Доведено необхідність створення в Україні Державного кадастру нерухомості. Створення та ведення Державного кадастру нерухомості пропонується здійснити у чотири етапи: створення органу управління та ведення кадастру; розробка нормативно-правового забезпечення створення та функціонування Державного кадастру нерухомості; внесення даних до інформаційної системи кадастру; оцінка вартості об’єктів нерухомості.
Keywords: податок на нерухомість, property tax