Основні напрями підготовки співаків до професійної виконавчої діяльності артиста-вокаліста мюзиклу - Бєлікова, К. І. (ХДАК, 2024)
У другій половині XX – початку XXI століття мюзикл як музично-сценічний жанр переживає період становлення та розквіту у світовій культурі. Західноєвропейське та американське музикознавство окреслює феномен мюзиклу як один з провідних жанрів із потужним традиційним підґрунтям та потенційними комерційними можливостями. Мюзикл завжди привертав увагу пересічного глядача завдяки своїй характерній особливості, а саме прагненню до демократичності та зрозумілості. Така ознака стимулює жанрові модифікації як реакцію на соціокультурні зміни, які спричиняють трансформацію смаків, поглядів, уподобань глядацької аудиторії, що, в свою чергу, призводить до появи новітніх вокальних технік в мюзиклі та вдосконалення виконавської майстерності артиста-вокаліста мюзиклу.
теоретичне обґрунтування магістер. творчого проєкту на здобуття освітнього ступеня «магістр» за другим (освітньо-професійним) рівнем вищої освіти, спец. 025 "Музичне мистецтво"
Keywords: вокальна освіта; мюзикли; musicals