Книга і час (спроба постановки культурологічного питання) - Маркова, Вікторія Анатоліївна (ХДАК, 2000)
У статті розглядається взаємозалежність феномена книги і сприймання часу на фоні змін типів культури. Проголошений кінець книги як культурна метафора не означає кінця книги як форми комунікації. Процес подолання класичної форми книги, розпочатий Ніцше, триває й нині: від експериментів з організацією текстового простору, що передбачає вихід за межі лінійного читання, до змін форми (аудіовізуальні, електронні варіанти). І це, безумовно, є ознакою часу.
Keywords: книгознавство; книга як феномен