Структура календарно-обрядової пісенності міжрегіональної перехідної зони - Жук, К. (ХДАК, 2024)
Календарно-обрядовий фольклор є яскравим маркером зв’язку сьогодення та минулого. Велика кількість рівнів, у яких він себе проявляє: ритуальна частина, пісенна, ігрово-драматична, танцювальна, сприяє активній передачі інформації, що в них закодована. Проте урбанізація світу, що почалась з кінця XIX ст., характер заселення міжрегіональної перехідної зони між Слобожанщиною та Донеччиною сприяли занепаду великої кількості традиційних артефактів, території, що досліджується.
Keywords: музичний фольклор; Слобожанщина; music culture of Ukraine