Історичне значення художнього спадку М. М. Понсе у розвитку гітарного мистецтва ХХ століття - Донченко, Іван Володимирович (My University, 2021)
Актуальність теми. Мануель Марія Понсе (1882-1948) - композитор, якому належить вагома роль у процесі академізації гітари, а саме в розбудові репертуару, побудованому не лише на андалузійському або мексиканському фольклорі, але й музиці класицизму, романтизму, бароко. Аналіз доробку Мануеля Понсе в жанрі гітарної сонати може дати можливість не тільки оцінити і співвіднести різновиди жанрові моделі, але й прослідкувати певну еволюцію композиторського стилю, авторську інтерпретацію сонатного циклу, що й зумовлює актуальність заявленої теми. Об'єкт дослідження - творчий доробок М. Понсе. Предмет дослідження - історичне значення творчості М. Понсе в гітарному мистецтві ХХ століття. Мета дослідження - полягає у визначенні історичного значення художнього спадку М. М. Понсе у розвитку гітарного мистецтва ХХ століття.
магіст. робота у галузі знань 02 Культура і мистецтво, зі спец. 025 "Музичне мистецтво"
Keywords: гітарне мистецтво; guitar art