Стихії як феномен світоглядного знання та їх образне втілення засобами хореографії. Хореографічна композиція "П'ять стихій" - Передерій, Д. М. (My University, 2021)
Утілення одразу чотирьох (або більше) образів стихій практично не зустрічається, а в спортивній бальній хореографії взагалі відсутнє. Це і зумовлює актуальність дослідження особливостей трактування поняття стихій в різних типах світоглядних знань та їх хореографічних інтерпретацій для подальшої реалізації проаналізованих матеріалів у творчому проекті "П'ять стихій", який являтиме собою один із прикладів новаторського бачення образів стихій та один із перших творів у європейській бальній хореографії, що презентує образи п'ятьох стихій в межах однієї хореографічної композиції. Об'єкт дослідження - стихії як феномен світоглядного знання. Предмет дослідження - образ стихій у хореографічному мистецтві. Мета - обґрунтувати поняття стихій з позицій різних світоглядних знань та проаналізувати хореографічні інтерпретації образів першоелементів.
кваліфікац. робота на здобуття освіт. ступеня "магістр", зі спец. 024 "Хореографія", заоч. форми навчання
Keywords: танці сюжетні, plot dances