Музейна виставка «Історія селища Пересічне та його мешканців» - Ільченко, К. О. (ХДАК, 2023)
Актуальність дослідження визначається тим, що на даному етапі розвитку селища Пересічне, його історія не повністю досліджена та розкрита. В основному інформацію про історичне походження селища можна знайти тільки в місцевій бібліотеці або в історико-краєзнавчому музею. Тому ця тема актуальна ще й тим, що ми являємося корінними мешканцями Пересічного та нам було б цікаво дізнатися звідки починається наше коріння та що було з нашими попередниками.А також це гарна можливість передати всю інформацію майбутнім поколінням. Даний музейний проект розкриває сутність історії селища Пересічне та його мешканців, дає можливість духовно збагатись новими знаннями про історію селища Пересічне, про культурні та історичні традиції селища Пересічне та його мешканців. Особистий внесок автора цього музейного проекту полягає у тому, що досліджена наукова проблема була творчо інтерпретована музейними засобами і інтегрована в музейний простір з урахуванням специфіки музейного та культурного середовища України. Метою даної роботи є наукове дослідження і розкриття експозиційними засобами історії села Пересічного від заснування і до сьогодення та висвітлення даних про видатних постатей селища, їх відтворення в колекція музею.
кваліфікац. робота здобувача першого освітнього рівня (бакалавр), ден. форми навчання, спец. 027 "Музеєзнавство, пам'яткознавство"
Keywords: музейні виставки