Психосоматичні симптоми в структурі професійної деформації практичного психолога - Віденєєв, Ігор Олександрович (ХДАК, 2023)
Престижність професії психолога в сучасній Україні (особливо в умовах війни з росією), наявність великої кількості людей, яким необхідна психологічна допомога, психотерапія та корекція, зумовили підвищення наукового інтересу до питань професійного становлення психолога та умов, що сприяють досягненню ним успіхів у професійній діяльності. Одна з проблем професійного розвитку психолога — вплив професії на особистість психолога, на стан його психічного і соматичного здоров’я.
Keywords: практична психологія, applied psychology