Генезис та еволюція форм європейського бального танцю. Від історичного до спортивного. Хореографічна композиція "Святковий бал" - Сидорук, М. М. (My University, 2021)
Бальні танці - масова форма взаємодії дітей, підлітків та навіть дорослих, які знайомі з основами хореографічного мистецтва. Ця форма загальнодоступна і поширена. Зміна форм, як у музиці, так і в хореографії, пов'язані з історичними, соціальними або навіть політичними чинниками. Все це призводить до виникнення нових позицій у парі, нових рухів, нових танців та правил їх виконання. Об'єкт дослідження - бальний танець. Предмет дослідження - генезис та еволюція форм європейського бального танцю. Мета дослідження - визначити генезис та еволюцію форм європейського бального танцю.
кваліфікац. робота на здобуття освіт. ступеня "магістр", зі спец. 024 "Хореографія", заоч. форми навчання
Keywords: бальні танці європейські; вальс; ballroom dancing european; waltz