Diversification of the scientometric function of university libraries of Ukraine in the conditions of European integration - Solianyk, Alla (My University, 2024)
Сучасна державна політика України спрямована на прискорення інтеграції національної системи вищої освіти в європейський освітній та наукових простір, зокрема й через підтримку університетською спільнотою з початку 2000-х рр. концепцій Відкритої освіти (Open Education) та Відкритої науки (Open Science), положень Будапештської ініціативи Відкритого доступу (2002 р.). Свідченням цього є активна розбудова Міністерством освіти і науки України нормативно-правової бази для формування цифрової наукової інфраструктури, що спирається на принципи належного управління науковими даними (принципи FAIR – findable, accessible, interoperable and reusable). Реалізація цих принципів забезпечує ефективне функціонування наукової інфраструктури через відшукуваність, доступність, сумісність і багаторазовість використання дослідницьких даних, що нині успішно впроваджено в країнах Європейського Союзу.
Keywords: Євроінтеграція; бібліотеки закладів вищої освіти; European integration