Соціокультурна функція української міфології у сценічному мистецтві - Сологуб, К. (ХДАК, 2024)
Вибір теми дослідження обумовлено актуалізацією необхідності творіння та усвідомлення культурного підґрунтя становлення й укріплення держави Україна. У даний час дії з приводу усвідомлення цього є вкрай необхідними, особливо в умовах протидії ворогу, боротьбі з віссю зла, що загрожує існуванню української держави та всього цивілізованого світу. Об’єктом дослідження є сутність міфологічних образів та сюжетів в українській національній культурі, їх відтворення у сценічному мистецтві, вплив на глядацьку авдиторію і суспільну думку. Предметом дослідження є українська міфологія у реалізації її соціокультурної функції, що презентується сценічним мистецтвом.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "магістр", спец. 026 "Сценічне мистецтво"
Keywords: міфологія українська; міфологізація театру