Системний підхід до вивчення бібліотечного фонду - Володькова, Ольга Павлівна (ХДАК, 2000)
Розкрито сутність системного підходу до вивчення бібліотечного фонду.У 70-80-ті рр. системний підхід використовувався в бібліотечному фондознавстві для вивчення єдиної системи фондів однієї або декількох бібліотек, зокрема, вивчення системних властивостей єдиного територіального бібліотечного фонду (Е. Т. Селіверстова), дослідження проблем формування єдиної системи фондів науково-технічної бібліотеки (В. Г. Гукова) та ін. Нині дослідження бібліотечного фонду та фондів різних типів бібліотек зводиться лише до вивчення стану та перспектив розвитку, розроблення питань поліпшення формування та використання бібліотечних фондів.
Keywords: бібліотечне фондознавство