Культурологічно-компаративістські принципи формування глобалізаційного культурного простору - Шейко, Василь Миколайович (ХДАК, 2010)
Аналізуються культурологічно-компаративістські принципи формування глобалізаційного культурного простору в процесі еволюції земної цивілізації. При цьому висвітлюється генеза дефініцій та явищ: «простір», «культурний простір», «глобальна культура», розкривається культурологічна роль компаративістики у вказаних процесах.

Cultural and comparativistic principles of formation of the global cultural environment in the process of evolution of the earth civilization are analyzed. Genesis of definitions and phenomena such as «environment», «cultural environment», «global culture» is represented, the culturological role of the comparative studies in these processes is revealed.
Keywords: глобалізація в культурі; компаративістика в культурі; культурний простір; global culture; cultural environment