Феномен споріднених душ у філософсько-психологічному вимірі - Сіроштан, Дар'я Олександрівна (ХДАК, 2025)
Проблема духовної спорідненості між людьми є однією з найдавніших і найцікавіших у філософії, психології та культурології. Поняття «споріднена душа» поєднує ідею духовної гармонії, емоційного резонансу і глибокого взаєморозуміння між людьми, яке виходить за рамки звичайних соціальних або романтичних відносин. Воно охоплює ширший спектр — від взаємопідтримки і довіри до відчуття спільних життєвих цінностей та внутрішніх пошуків. Уявлення про спорідненість душ має давнє походження.
Keywords: спорідненість душ; взаємопорозуміння