Генеза світського балу в українській культурній традиції - Медяник, В. (ХДАК, 2024)
Дослідження генези світського балу в українській культурній традиції зумовлена необхідністю глибокого осмислення історичних та культурних процесів, які впливали на формування української світської культури. В умовах сучасного національного відродження та активного переосмислення культурної спадщини України особливого значення набуває вивчення традицій світського життя, зокрема балу як унікального соціокультурного феномену, що відображає особливості розвитку українського суспільства. Світський бал як культурне явище відіграв визначну роль у формуванні української еліти, розвитку мистецтва, музики, танцю, етикету та моди. Він став важливим елементом культурної комунікації, що сприяв інтеграції української культури до європейського простору, зберігаючи при цьому національну самобутність. Дослідження генези світського балу дозволяє простежити еволюцію соціальних відносин, культурних цінностей та естетичних уподобань української спільноти протягом різних історичних періодів.
кваліфікац. робота здобувача вищої освіти другого (магістер.) рівня, спец. 024 Хореографія
Keywords: світський бал