Чарівна казка і фольклорні традиції в сучасному українському анімаційному кіно - Обідченко, К. М. (My University, 2020)
Інтерес до сучасної української анімації безуперечний, тим паче комплексного дослідження досліджуваної проблеми, впливу української культури та традицій, реалізації українських елементів в анімаційному кінематографі не проводилося. Мета дослідження полягає у мистецтвознавчому та культурологічному аналізі українського сучасного анімаційного кіно та запозичення сюжетних елементів в українських традиціях та казках. Об'єкт дослідження - явище українських традицій та чарівної казки в сучасному українському анімаційному кіно. Предмет дослідження - смисли, зміст, структура та технології втілення українських традицій та казок в анімаційному кінематографі.
магістер. робота на здобуття ступеня магістр, за напрямом підгот. 021 "Аудіовізуальне мистецтво та виробництво"
Keywords: кіно анімаційне; кіноказка; animated film