Барочна арія як складова навчального репертуару вокаліста - Єрмак, М. (ХДАК, 2023)
Особливу увагу у виконанні барочних арій слід приділити співакам- контртенорам, голоси котрих за тембровим наповненням та діапазоном схожі з жіночими співочими голосами (від сопрано до контральто). Вони сприймаються, по суті, наступниками кастратів, оскільки великий спектр вокальних творів (арії з ораторій, кантат, опер та інше) у їх виконанні наближає слухачів до аутентичного занурення і відчуття епохи Бароко.
Keywords: камерний жанр; барочна арія; репертуар; repertoire