Особливості тематики кохання в циганській хореографічній культурі. Хореографічна сюїта "Легенда про кохання" - Борщик, С. Ю. (My University, 2020)
Тематика кохання дуже розповсюджена у кочових народів. Циганський народ оспівував це світле почуття з давніх давен. Зараз це також має свою популярність. Знімаються фільми про циганське коханння, пишуться пісні, романси. Досліджуючи циганську культуру, надзвичайно велике враження справив фільм "Табір йде у небо". Із великим захопленням, дивлячись на сюжет фільму, було зроозуміло, що це те, що хотілось реалізувати в даній творчій роботі. Дана робота розкриває особливості тематики кохання в циганській хореографічній культурі. Мета дослідження - проаналізувати та визначити формування циганської хореографічної культури. Об'єкт дослідження - циганська хореографічна культура. Предмет дослідження - тема кохання в циганській хореографічній культурі.
теоретична частина творчого проекту ; кваліфікац. робота на здобуття освіт. ступеня "магістр", зі спец. 024 "Хореографія", заоч. форми навчання
Keywords: народний танець, folk dance; цигани, gypsies