Друге життя фольклорних знахідок Б. Лятошинського - Дедусенко, Жанна Вікторівна (ХДІК, 1993)
Б. Н. Лятошинський - видатний український композитор, з ім'ям і творчістю якого пов'язані найбільш яскраві і визначні досягнення національного музичного мистецтва. Композитор багато й успішно працював в усіх жанрах музичної творчості. Його художня спадщина включає опери, симфонії, обробки українських народних мелодій, музику до кінофільмів та театральних вистав. Характерною рисою музики Лятошинського є її зв'язок з народнопісенними джерелами.
Keywords: композитори українські; українські народні пісні; Лятошинський Борис Миколайович