Гуманістичний вимір проблеми війни і миру - Лисенкова, Владлена Віталіївна (ХДАК, 2023)
Особливу гостроту проблемі війни і миру придають сьогоднішні світові події. Ці питання для мільйонів людей перестають бути абстракцією і переходять до практичного сьогодення. Найбільш болючими виявляються онтологічні і аксіологічні аспекти гуманістичного виміру цього великого питання. Але важливо, щоб діяльність людей була спрямована на захист миру, а не на провокування війни.
Keywords: філософія війни, philosophy of war; війна і мир, war and peace