Формування системи документообігу в медичних установах - Маслова, Катерина Олександрівна (ХДАК, 2025)
У сучасну епоху цифрової трансформації система охорони здоров’я зазнає глибинних змін, серед яких особливу роль відіграє впровадження електронного документообігу. Електронний документообіг у медичній галузі є важливим етапом трансформації системи охорони здоров’я, спрямованим на підвищення ефективності, зручності та доступності медичних послуг для пацієнтів та медичних працівників. Медична сфера традиційно характеризується значними обсягами документації, яка охоплює історії хвороб, результати обстежень, рецепти, направлення та інші важливі медичні записи. Завдяки впровадженню новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, медичні заклади мають змогу значно покращити обмін даними, підвищити рівень надання медичних послуг, а також забезпечити більшу прозорість і контроль над процесами лікування та діагностики. Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю модернізації системи охорони здоров’я України відповідно до світових стандартів, особливо в контексті медичної реформи. Впровадження електронного документообігу в медичних установах сприяє зменшенню бюрократичного навантаження на медичний персонал, забезпеченню швидкого доступу до інформації про пацієнтів, зменшенню ризику втрати важливих даних та підвищенню прозорості процесів у медичній сфері.
кваліфікац. робота на здобуття освітнього ступеня "бакалавр", спец. 029 "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа", ОП «Інформаційна та документаційна діяльність», ден. від-ня
Keywords: електронний документообіг; документація медична; medical documentation