Колоніальні нагороди Королівства Італія - Тюркеджи, Наталя Станіславівна (ХДАК, 2025)
Після закінчення епохи Рисорджименто (1848–1871 рр.), як й інші країни Європи, молоде Італійське королівство практично одразу почало колоніальну експансію. Інтереси Риму простягались на острови Ост-Індії (невдало) і території в Африці, а у ХХ ст. Італія зазіхнула вже на країни Європи — Албанію, Грецію, Югославію.